Over ons

Lees meer over de geschiedenis van ons bedrijf

Geschiedenis

MEER OVER R. Bos en Zonen

In 1928 richtte Roelof Bos (1903-1972) het bedrijf R. Bos & Zonen op. Dit was op dat moment het 451e transportbedrijf in Nederland. Het industrieterrein aan de Engelanderweg in Beekbergen bood van begin af aan een geschikte uitvalsbasis voor het bedrijf.

Aanvankelijk hield Roelof Bos zich met name bezig met treinwagon- en bosbouwwerkzaamheden. Vele treinwagons die geladen waren met bijvoorbeeld meel, hout en kolen werden gelost. In die tijd ging dit nog met paard en wagen. Ook het slepen van hout behoorde tot de hoofdwerkzaamheden.

Langzaam groeide R. Bos & Zonen uit tot een goedlopend familiebedrijf, waarbij de paard en wagens plaatsmaakten voor vrachtwagens. Op het hoogtepunt bestond het bedrijf zelfs uit veertien vrachtwagens en chauffeurs. Mina Bos, de vrouw van Roelof, voorzag de werknemers iedere avond van een maaltijd.

Het familiaire karakter van het bedrijf werd onderstreept doordat Roelofs zonen Jo Bos (1929-1992) en Henk Bos (1932-2003) ook in dienst traden en uiteindelijk het bedrijf voortzetten dat door hun vader was opgericht, onder leiding van Henk Bos.

Tegenwoordig wordt het familiebedrijf gerund door de jongste zoon van Henk Bos, Johnny Bos (1968). Ook veel andere derde- en vierdegeneratie familieleden zijn nog werkzaam binnen dit bedrijf, waaronder Theo Bos en Hidde Bos. Het wagenpark van R. Bos & Zonen bestaat momenteel onder meer uit trailers, 8×4 WS en 6×6 WS knijperauto’s. Overigens kunnen wij op verzoek beschikken over ieder ander gewenst type wagen.

ONS TEAM

Johnny
Bos

Eigenaar

Theo
Bos

Medewerker

Hidde
Bos

Medewerker

Dennis
Verkaik

Medewerker

Hans
Middelink

Medewerker
Contact
  • Telefoon: 0651754819
  • Mail: j.bos@rbosenzonen.nl
  • Adres: Engelanderweg 13 Beekbergen